Seger i premiären mot Hässelby Hawks
2018-09-24 09:38
Hässelby Hawks - IK Sätra 5 - 8 (1-2,  3-2, 1-4)
I lördags var det dags för oss att göra ett historiskt avtryck i IK Sätras historia, nämligen att spela premiären i Div 1 herrar, Innebandy. En blandning av bra uppvärmning och inställning var något vi visste skulle vara viktigt för att göra detta till en riktigt rolig lördag.

Matchen startar med bra fart med två lag som vill framåt i banan. 4:18 in i första perioden var det så dags för det historiska första målet. Nyförvärvet Tobias Hillman står upp på mittplan och sätter stopp för en spelvändning och får hjälp att få tag i bollen av ett annat nyförvärv, Simon Cederström, som i sin tur hittar en fristående Jakob Johannesson som kan driva längs kanten och trycka upp en handledare i bortakrysset. Ca 2 min senare så var det dags igen för Simon Cederström att hitta fram med en macka. Denna gång hittade han ett annat nyförvärv Oliver Frykman som kan sätta dit 0-2.

Hässelby får sedan ett powerplay och kan reducera till 1-2. Efter denna reducering fortsätter vi att ånga på och hade det inte varit för Hässelbys målvakt så hade förmodligen periodsiffrorna varit större.

I Början på andra perioden så är vi inte riktigt vakna och redan efter 1 min i perioden så har Hässelby gått upp till en 3-2 ledning. Vi samlar oss snabbt för att hitta tillbaka till lugnet och vakna till. Två stycken powerplay för oss under andra perioden resulterade i två nya mål ifrån Oliver Frykman (assister ifrån Adam Gavlén samt Simon Cederström). En felpass, en studs på en fot, en halvvolley senare så kvitterar Hässelby till 4-4 inför tredje perioden.

Inför tredje perioden är det ett otroligt laddat gäng i omklädningsrummet. Laget känns väldigt fokuserat på att plocka hem den första 3-poängaren. Vi har också känslan av att det måste släppa snart, om Hässelbys målvakt storspelade första perioden så var det inget mot vad han gjorde i andra perioden.

Tredjeperioden startar bra och redan i andra bytet så kan Oliver Frykman rulla i sitt 4e mål för dagen. och bara bytet efter så kan Tobias Hillman stänka dit 4-6 på pass ifrån Oliver Frykman. Med 2 minuter kvar och ställningen 5-7 (efter att Oliver Frykman satt sitt 5e mål på pass ifrån Jakob Johannesson) tar Hässelby timeout och vi kan snacka igenom det vi kände var viktigt. Vi är täta och kan punktera matchen genom ett riktigt kyligt avslut av Oskar Flybring som drar upp bollen i nättaket i Hässelbys tomma kasse.

Vi gör en stabil match där vi visar kyla, hjärta och vilja vilket till slut kunde resultera i klubbens första 3-poängare på Div 1- nivå för herrar!

Målskyttar:

Oliver Frykman x 5, Oskar Flybring, Jakob Johannesson, Tobias Hillman

Assister:

Simon Cederström x 4, Jakob Johannesson, Oliver Frykman, Adam Gavlén

På lördag 13:00 Gästas vi utav Bele Barkarby som bara var minuter ifrån att avancera till Allsvenskan förra säsongen. Kom och stötta laget och skapa den magiska atmosfär som går att få till på Träffen så ska vi göra allt vi kan för att bjuda på underhållande Innebandy!