SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IK Sätra
Idrottsförening
IK Sätra sörjer
2019-12-02 22:29

På bara några veckor har två legender i vår förening lämnat jordelivet.


Anders Markström som varit en allestädes närvarande fadersfigur i vår förening lämnade oss natten till den 9 november.

Anders var en person som brydde sig om alla, en person man kunde vända sig till om man behövde råd och stöd. Han var "Markan" för oss alla i Sätra, inte bara i föreningen utan i Stora och Lilla Sätraskolan och hela Sätra.
Vi sörjer honom mycket och kommer alltid att sakna honom.


Vi vill också och hylla Stig Nöjd som somnade in i fredags den 29 november 2019.
Stig var en av grundarna till IK Sätra 1957 tillsammans med Tommy Nilsson.
Vi vill påstå att Sätra inte skulle vara vad det är idag utan IK Sätra med all dess idrottsverksamhet och med vår Fritidsgård Treffen. Dvs det lilla ungdomslaget i ishockey blev till slut en av de största föreningarna i Gävle och en av de viktigaste spelarna i stadsdelen.


Vi beklagar djupt deras bortgång och tänker på alla anhöriga.


Från oss alla i IK Sätra



PS: En mycket kort summering av IK Sätras historia:


En höstdag 1956 träffades Tommy Nilsson och Stig Nöjd hemma hos Stig för att med förenade krafter dra igång IK Sätra, som 1957 hade 36 medlemmar.

Ett ishockeylag startades först 1957 och strax därefter kom fotbollen igång. Volleybollen kom igång 1974, Fritidsgården Treffen 1976 och Innebandy 1990. Vi har också haft en Bordtennissektion som dock inte var aktiv 1999 när jag (Bosse Westerlund) blev aktiv i föreningen. Vår Parasportsektion Gränssprängarna startades 2003.

1957 bestod Sätra av 18 kåkar mellan Joakims backe och 10 villor efter Norra Kungsvägen. Ett område som inte var tillräckligt stort för att få fram spelare till mer än ett pojklag. Därför sökte man sig även till Avaström, Marielund och Bäckebro när seniorlag skulle bildas.