SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Idrottsklubben Sätra
Ishockey
Uppdaterade smittskyddsåtgärder
2021-12-10 15:25

Smittspridningen av covid-19 ökar återigen i samhället och regeringen har därför infört nya smittskyddsåtgärder enligt nedan.

 

Från 1 december

Vaccinationsbevis eller särskilda skyddsåtgärder för evenemang med fler än 100 deltagare.

(Riksidrottsförbundet tolkar det som att det är publik som ska räknas in i de 100 deltagarna)

 

Från 8 december

Vuxna bör hålla avstånd i offentliga miljöer.

Trängsel ska undvikas.

 

IK Sätra Hockey ser det som mycket viktigt att vi alla hjälps åt att minska smittspridningen i samhället och att vi gör vad vi kan för att undvika nedstängning av hela eller delar av vår verksamhet.

 

Gemensamt med styrelsen i GGIK Hockey har vi därför beslutat att införa följande smittskyddsåtgärder med omedelbar verkan.

 

Trängsel ska undvikas!

Vi förväntar oss att alla hjälps åt att undvika trängsel. Det är främst vid in och utpassering till läktare samt kring kiosken på Nynäs som trängsel kan uppstå. Följande åtgärder införs:

  1. Tejpmarkeringar på golvet vid kiosken skall följas, dvs kön börjar innanför dörren till ishallen och följer väggen. Ingen kö skall tillåtas från toaletterna. Avståndet som tejpmarkeringarna visar skall hållas.
  2. Publik får inte beträda hallen så länge föregående match pågår. Det är speciellt viktigt vid match där vaccinationsbevis krävs, se nedan.
  3. Publik skall lämna läktaren och hallen direkt efter avslutad match. Det är speciellt viktigt före annan match där vaccinationsbevis krävs, se nedan.

 

Vaccinationsbevis

På alla matcher för U16, J18 och GGIK:s A-lag samt alla cuper som arrangeras krävs vaccinationsbevis oavsett förväntat antal deltagare. Arrangerande lag skall avsätta två personer som kontrollerar vaccinationsbevis samt legitimation. En person skall placeras vid ingången mot parkeringen och en person vid ingången från innebandyhallen. Dörren mot vägen skall hållas låst. Vaccinationsbevis kontrolleras digitalt med hjälp av app framtagen av myndigheten för digital förvaltning, https://www.digg.se/utveckling-av-digital-forvaltning/verifieringslosning-for-vaccinationsbevis/arrangorer.

 

Vaccinationsbevis och legitimation krävs för samtliga besökare utöver nedan undantag:

* Kravet gäller ej för personer under 18 år.

* Kravet gäller ej för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19. (Läkarintyg skall uppvisas)

 

Vid övriga matcher (U15 oy) kommer inte vaccinationsbevis att kontrolleras. Det innebär att max 100 personer tillåts i publiken på dessa matcher. Arrangerande lag är skyldigt att se till att 100-personersgränsen inte överskrids.

 

 

Sportgruppen IK Sätra Hockey